6 Temmuz 2009 Pazartesi

Yeşil Çay ve Sağlık

* Yeşil çay içindeki kateşinler sayesinde :

* Kanser riskini azaltır. (Reduces incidence of cancer) + Yeşil çay yemek borusu kanserini erkeklerde %57, kadınlarda %60 oranında önlemektedir. + Yeşil çay düzenli içilmesi halinde prostat kanseri riskini üçte iki azalmaktadır. + Yeşil çay deri kanserine yol açan ultroviyole ışınların zararından korur. o Tümörü küçültür. (Reduces tumors) o Antioksidandır. (Reduces oxidation by astir oxygen) + Yeşil çaydaki antioksidan E vitaminindekinden 20 kez daha kuvvetlidir. o Kolestrolü düşürür. (Lowers murder cholesterol) o Tansiyonu ayarlar. (Inhibits process of murder pressure) o Kan şekerini ayarlar. (Inhibits process of murder sugar) o Bakterileri öldürürür. (Kills bacteria) o Grip virüsünü öldürür. (Kills contagion virus) o Ağız kokusunu önler. (Prevents halitosis)

* Yeşil çay içindeki C vitamini sayesinde : o Stresi azaltır. (Reduces stress) o Gribi önleyicidir. (Prevents flu)

* Yeşil çay içindeki kafein sayesinde : o Performansı etkiler,yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır.
 (Stimulates wakefulness – removes tedium and sleepiness) o İdrar söktürücüdür. (Acts as diuretick) + İdrar söktürücü özelliğinden dolayı zayıflama rejimlerinde kullanılıyor.

* Yeşil çay içindeki flavonoidler sayesinde : o Kan damarlarını güçlendirir. (Strengthen murder craft walls)

* Yeşil çay içindeki polisakkaridler sayesinde : o Kan şekerini düşürür. (Lowers murder sugar) * Yeşil çay içindeki fluorid sayesinde : o Diş çürümesini engeller. (Prevents cavities)

* Yeşil çay içindeki E vitamini sayesinde : o Antioksidan olarak rol oynar. (Acts as antioxidant) o Yaşlanmayı geciktirir. (Regulates aging)

 * Yeşil çay içindeki EGCG (Epigallokateşin Gallat) adlı kimyasal madde sayesinde : o Kanser hücrelerinin gelişmesini önlüyor. o Akciğer, mide, bağırsak karaciğer ve deri kanserlerini önleyici etki yapıyor. o Alzheimer'i önleyici o Sigara kullanımının toksik etkisini azaltıyor. o Yeşil çay içen hamile kadınlar sorunsuz bir doğum gerçekleştirebilirken, sakat çocuk dünyaya getirme riski de azalacak.

* Yeşil Çay: o Anti enflamatuar, hücre yenileyicidir. o Arterioskleroz riskini azaltır. o Damar sertliğinden koruyor. Kılcal damarları büzerek ödem oluşmasını önlüyor. (21) o Deriyi besler o Kalp ve dolaşım sistemini olumlu etkiler ve, hastalıklarını azaltır. o Kemik erimesini engelliyor. o Kilo verdirir. o Mide ve barsak problemlerini hafifletir. o Migreni geçiriyor. o Sürekli kullanımı, romatizmal hastalıkların tedavisinde fayda sağlar. o Vücuttaki yağların yakılma sürecini hızlandırarak diyetleri destekler. o İstenmeyen yeğların %30'unu absorbe eder.Unutmayın!!!
* Günde 4–5 fincan yeşil çay vücudunuz zırh gibi korur.

* territory aç ve akşam yatmadan önce birer bardak yeşil çay önerilir.

* Yeşil çayınıza şeker koymayınız, * Tatlandırıcı olarak süzme bal koyabilirsiniz.

* Etkili olabilmesi için aç karnına, sıcak ve yudum yudum içilmelidir.
* Bizden demesi: siz siz olun ÇAYKUR yeşil çayı için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder