Metabolizmayı Hızlandıran ve Zayıflamaya Yardımcı Olan Baharat Karışımları?
Kakule: Orjinal Adı Elettaria carâamomum'dur. Zencefilgiller familyasındandır. Anayurdu bilinmeyen, ancak Güney Hindistan ile Asya'nın sıcak ve bataklık orman alanlarında yabani olarak yetişen, çok yıllık duyarlı otsu bitkidir, iklim uygun olmadığından ülkemizde yetişmez. Kakule tohumları % 4'e varan oranda uçucu yağ ile terpinilasetat, sineol, limonen, sabinen ve pinen adlı maddeleri içerir. Bu tohumlar hoş kokuları nedeniyle, öğütülüp toz haline getirilerek bazı yemek, ekmek, kurabiye, bisküvi, turşu, likör ve şaraplara katılır. Çin'de her derde devaymış gibi sıkça kullanılan kakule tohumlarının sağlığa yararları çok fazladır.
Başlıca Faydaları• Dispepsi (sindirim yetersizliği) nedeniyle oluşan mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Aynı nedenle oluşan karın ağrısını da geçirir.
• Baş ağrısını geçirir.• Tükürük akışını hızlandırır.

Başlıca Faydaları
• Mide ve bağırsak gazlarına, sancısına ve ağrılarına iyi gelir.
• Vücudu ısıtmak için ve terletici olarak kullanılır.
Zencefil: Orjinal Adı Rhizoma Zingiberis'dir. Vatanı Güney Asya'dır. Ülkemizde yetişmez. Çin, Hindistan, Japonya, Latin Amerika ve Güney Afrika gibi tropikal iklime sahip ülkelerde yetişir. Kendine has kokusu bulunur. Tadı acıdır.
• Sindirim sistemine iyi gelir.
• Mide ve Bağırsak gazlarını sökmeye yarar.• Bedeni kuvvetlendirir ve akciğer hastalıklarına iyi gelir.
• Grip ve soğuk algınlığına, nefes darlığına çok iyi gelir.
Kırmızı Biber: Orjinal Adı Fructus capsici'dir. Ülkemizin her bölgesinde, İç Anadolu, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde özellikle Güney Anadolu bölgesinde bahçe ve tarlalarda yetiştirilir. Acı ve tatlı çeşitleri vardır.
Başlıca faydaları;
• Hazmı kolaylaştırır.
• Mide ve Bağırsak tembelliğine, mide ve bağırsak gazlarına faydalıdır
• Kanı temizlemeye ve vücuda dinçlik, kuvvet vermeye yarar.
• Doğal antibiyotiktir. C vitamini yönünden zengindir.
Kişniş: Orjinal Adı Fructus Coriandri'dir. Ülkemizin her bölgesinde yabani olarak yetiştiği gibi, tarla ve bahçelerde de yetiştirilir. Üretimi daha çok Ege Bölgesin'de yapılır. İçi boş ve krem rengindedir. Kişnişin kendine has tadı ve kokusu vardır.
Başlıca Faydaları;
• Sindirim sistemi bozukluklarına,
• Mide gazı ve şişkinliklerine,
• Mide tembelliğine,
• Bağırsak ağrısı ve gazlarına,
• Kansızlığa çok iyi gelir.


Başlıca Faydaları;
• Vücuttaki zehirli maddelerin dışarı atılmasına ve sindirim sistemine yardımcı olur.
• Mide ve Bağısak gazlarına ve içteki yaralara karşı kullanılır.

Başlıca Faydaları;
• Kalp ve damar açmaya, karaciğer rahatsızlığında kullanılır.

Başlıca Faydaları;
• Bedeni kuvvetlendirmeye ve hazmı kolaylaştırmaya yardımcı olur.• Bağırsak parazitlerine iyi gelir.
• Böbrek ve idrar yolları hastalıklarına iyi gelir.
• Mide ve bağırsak gazlarına faydalıdır.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder