17 Temmuz 2009 Cuma

Yeşil Çay ve Çeşitleri

*Japon Yeşil Çayları
o Gyokuro
o Matcha:bebek pudrası gibi toz halindedir, Japon seremonilerinin vazgeçilmez çayıdır.
o Sencha
o Kamairicha:Sencha çayından farkı üretim aşamasında yapraklar sıcak su buharı ile değil fırında şok soldurmaya sock tutulmuş olmalarıdır.
o Bancha:kaba çay, düşük kaliteli çaylardan yapılıp, niteliksiz olmasına karşın günlük kullanımda özellikle kırsal ve dağsal bölgelerde yaygın olarak içilmektedir. Halk tarafından evde basit düzeneklerle el yapımı olarakda üretilmektedir. Dünya yeşil çay üretiminde pek bilinmemektedir.
* Çin yeşil çayları:
o Gunpowder (GP)
o Imperial, Young Hyson (YH)
o Hyson o Twankay
o Hyson Skin
o Chunmee (CH)
o Sowmee (SW)
o Dust

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder