23 Haziran 2009 Salı

zayıflamak için bitki çayları tarifi

zayıflamak için bitki çayları tarifi Zayıflatıcı bitki çayları tarifleri :
1–MATE ÇAYI: Kan dolaşımını hızlandırıcı kafein sayesinde daha fazla enerji harcanmasını sağlıyor. İçindeki C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Yapılışı: Bardak başına bir tatlı kaşığı konularak sıcak su ile 5–6 dk demlendirilir.
2–OOLONG ÇAYI: Yağların yakılmasını hızlandırıyor ve vücutta yağ depolanmasını sağlayan enzimlerin salgılanmasını yavaşlatıyor. Yapılışı: Bardak başına bir tatlı kaşığı konularak sıcak su ile 2–3 dk demlendirilir. 3–KAYIN AĞACI YAPRAĞI ÇAYI: İçerdiği etken maddeler, vücuttaki fazla suyun ve zararlı maddelerin atılmasını kolaylaştırıyor. Yapılışı: Bardak başına bir tatlı kaşığı konur ve üzerine sıcak su eklenerek 10–15 dk demlenmeye bırakılır.
4–LİMON OTU ÇAYI: Yağların yakılmasını kolaylaştırıyor, içerdiği A vitamini sayesinde cildi güzelleştiriyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Yapılışı: Bardak başına bir tatlı kaşığı konur ve sıcak su ile 3–5 dk dinlendirilmeye bırakılır.
 5–YEŞİL ÇAY: Vücuttaki yağın yakılmasını hızlandırır, bağırsaktan dokulara yağ emilimini azaltır. Kanser riskini düşürücü etkisi vardır. Yapılışı: Bir demlik çay yapmak için bir tatlı kaşığı yeterlidir. Sıcak suyu döktükten sonra 5 dk demlenmesi gerekir.
6–CİVANPERÇEMİ ÇAYI: Sindirimi hızlandırıcı etkisiyle iyi bir yağ yakıcıdır. İçerdiği yağlar sayesinde gaz spazmı ağrılarını da hafifletir. Yapılışı: Bardak başına 1–2 tatlı kaşığı konur ve sıcak su ile 5–10 dk dinlendirilmeye bırakılır.
7–ISIRGAN OTU ÇAYI: Fazla suyun vücuttan atılmasını sağlayarak kilo verdiriyor. Kanserden koruyucu etkisi vardır. Yapılışı: Bardak başına iki tatlı kaşığı konularak kaynatılır, 10 dk bekletildikten sonra içilir.
8– AYNISEFA ÇAYI: Dolaşım sistemini uyarıcı, kan ve vücudu zararlı yağlardan temizleyici özelliğe sahiptir. Terletici ve idrar söktürücü de olması, vücutta şişkinlik yapan fazla suyun atılmasına yardımcı olur. Yapılışı: Bir çay kaşığı aynısefanın üzerine iki bardak kaynar su ilave edilerek 5 dk demlenmeye bırakılır.
9–ZENCEFİLLİ KARIŞIM ÇAYI: Bağırsakları çalıştırır ve yiyeceklerin sindirilmesini hızlandırarak sindirimi kolaylaştırır. Yapılışı: 1 kabuk tarçın, 4–5 kakule tanesi,1 kök zencefil,2 karanfil tanesi ve bir fiske karabiberi karıştırın. 5 bardak suya 2 yemek kaşığı çay katın ve 10–20 dk hafif ateşte kaynatın. 10–15 dk. Beklettikten sonra süzgeçten geçirin.
10–KEKİK ÇAYI: Vücut yağlarını erittiği ve damar tıkanıklarını önlendiği biliniyor. Kan dolaşımını uyarıcı etkisi vardır. Yapılışı: 1–2 çay kaşığı kekik, 1 bardak kaynar suyla demlenir.7–8 dk sonra süzülüp içilebilir. NOT: Bitki çayları her ne kadar zayıflamaya yardımcı olsa da, çok uzun süreli kullanımlarda bağırsaklar üzerinde olumsuz etkileri olduğu gözlenmiştir. Bu yüzden dikkatli tüketilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder