23 Haziran 2009 Salı

Yeşil Çayın Faydaları ve Kullanım Alanları

· Yeşil çay lipoprotein (iyi kolesterol) seviyesini yükseltirken, LDL (kötü kolesterol) seviyesini düşürerek kolesterol dengesinin kurulmasına yardımcı olabilir.

· İçerdiği polifenoller (EGCg) sayesinde, yağların vücutta depolanmadan atılmasına ve kilo vermenize yardım eder.

· Yeşil çay bağırsaklardaki arzu edilen (faydalı) bakterilerin seviyesinin yükseltilmesine ve sindirim sistemine yardımcı olabilir. (Referans6)

· Antioksidan ve yaşlanma etkilerini geciktirici (anti–aging) özelliğe sahiptir.

· Sigara kullanımının toksik etkisini azaltıcı etkisi vardır.· Kanser riskini azaltabilir.

· İçeriğindeki EGCg sayesinde, kanser hücrelerinin gelişmesini önleyici etkiye sahiptir.· Yeşil çay tümörleri küçültebilir.

· Ağız kokusunun önlenmesine yardımcı olur.· Kan damarlarını güçlendirir.· Kan şekerinin düşürülmesine yardım eder.

· Diş çürümelerinin önlenmesine yardımcıdır.· Alzheimer ve Parkinson’ a karşı önleyici etkisi vardır.· Anti enflamatuar ve hücre yenileyici özelliği vardır.

· Artero–skleroz (Damar sertliği) riskini azaltabilir.

· Damar sertliğine karşı koruyucu ve kılcal damarları büzerek ödem oluşmasını önleyici etkisi vardır.

· Migreni hafifletici etkisi vardır.· Virüslere karşı vücut direncini arttırmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder