3 Ocak 2009 Cumartesi

ÖKSÜRÜKOTU ÇAYININ FAYDALARI

GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış bitki,
* 1 bardak kaynar su
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Öksürük otu, suda haşlanır, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak çay, bal ile tatlandırılarak içilir.
ÖNEMLİ UYARILAR : Mukoza tahrişlerine karşı kullanıldığında tatlandırılmamalıdır. Bir yıl içindeki kullanım süresi 6 haftayı aşmamalıdır. Hamilelik ve emzirme sürecinde kullanılmaz.
FAYDALARI : Balgam söktürücü ve dağıtıcı özellikleri ile, öksürük, bronşit, gırtlak ve ağız içi nezlesi, bronşiyel astım, zatülcenp ve hatta akciğer amfizemi gibi hastalıklara karşı kullanılabilir. Mide ve bağırsak mukozasının tahrişine karşı kullanıldığında büyük rahatlıklar sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder