26 Mart 2008 Çarşamba

Yeşil Çayın Faydaları

* Kanser riskini azaltır.
o Yeşil çay yemek borusu kanserini erkeklerde %57, kadınlarda %60 oranında önlemektedir.
o Yeşil çay düzenli içilmesi halinde prostat kanseri riskini üçte iki azalmaktadır.
o Yeşil çay deri kanserine yol açan ultraviyole ışınların zararından korur.
o Tümörü küçültür.
* Antioksidandır.
o Yeşil çaydaki antioksidan

*
o E vitaminindekinden 20 kez daha kuvvetlidir.
* Kolesterolü düşürür.
* Tansiyonu ayarlar.
* Kan şekerini ayarlar.
* Bakterileri öldürür.
* Grip virüsünü öldürür.
* Ağız kokusunu önler.

Yeşil çay içindeki C vitamini sayesinde:

* Stresi azaltır.
* Gribi önleyicidir.

Yeşil çay içindeki kafein sayesinde:

* Performansı etkiler, yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır.
* İdrar söktürücüdür.
o İdrar söktürücü özelliğinden dolayı zayıflama rejimlerinde kullanılıyor.

Yeşil çay içindeki flavonoidler sayesinde:

* Kan damarlarını güçlendirir.

Yeşil çay içindeki polisakkaridler sayesinde:

* Kan şekerini düşürür.

Yeşil çay içindeki fluorid sayesinde:

* Diş çürümesini engeller.

Yeşil çay içindeki E vitamini sayesinde:

* Antioksidan olarak rol oynar.
* Yaşlanmayı geciktirir.

Yeşil çay içindeki EGCG(Epigallokateşin Gallat) adlı kimyasal madde sayesinde:

* Kanser hücrelerinin gelişmesini önlüyor.
* Akciğer, mide, bağırsak karaciğer ve deri kanserlerini önleyici etki yapıyor.
* Alzheimer'i önleyici
* Sigara kullanımının toksik etkisini azaltıyor.
* Yeşil çay içen hamile kadınlar sorunsuz bir doğum gerçekleştirebilirken, sakat çocuk dünyaya getirme riski de azalacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder